cases
Digitale Transformatie

World Leaders in IoT

Als het gaat om verduurzaming en technologie staan we bij dusver te springen om aan de slag te gaan! We waren dan ook meer dan vereerd toen het team van SODAQ ons vroeg om een nieuwe online omgeving te ontwikkelen, van strategie tot oplevering.​

SODAQ heeft zich door de jaren heen ontwikkelt als de marktleider op het gebied van IoT, grote bedrijven als Krone, Van Oord, Ballast Nedam en Vodafone kloppen bij hen aan met kwesties op het gebied van hardware ontwikkeling.

Het team van SODAQ is daarnaast ook druk bezig geweest met eigen productontwikkeling en lanceerde dit jaar een revolutionaire tracking device voor het volgen van industriële goederen. Het voornaamste doel was dan ook om productpagina’s te ontwikkelen die aan zouden sluiten bij de vernieuwde visie van SODAQ.

Uitdaging

Digitale transformatie

SODAQ heeft zich door de jaren heen ontwikkelt als de marktleider op het gebied van IoT, grote bedrijven als Krone, Van Oord, Ballast Nedam en Vodafone kloppen bij hen aan met kwesties op het gebied van hardware ontwikkeling. Net team van SODAQ is daarnaast ook druk bezig geweest met eigen productontwikkeling en lanceerde dit jaar een revolutionaire tracking device voor het volgen van industriële goederen. Het voornaamste doel was dan ook om productpagina’s te ontwikkelen die aan zouden sluiten bij de vernieuwde visie van SODAQ.

Impact

Inmiddels draait de geheel vernieuwde website van SODAQ al een klein aantal maanden en zien we een toename in organisch verkeer via onder meer Google Analytics. Het marketing team is daarnaast volledig getraind in het gebruik van de nieuwe website, waardoor er actief gewerkt wordt met het plaatsen van nieuwe content dat via social media kanalen wordt gedeeld. De impact is daarmee stijgende.

Oplossing

In samenwerking met het marketingteam lanceerde we een geheel vernieuwde en maatwerk website die de groei van het bedrijf moet representeren. Ons team bouwde verschillende maatwerk productpagina’s waarbij we ook geanimeerde illustraties ontwierpen om verschillende aspecten van de producten uit te lichten. Het was daarnaast ook zaak om ruimte te bieden aan de extra diensten die SODAQ aanbiedt aan haar B2B partners. Waarbij lead generation van groot belang is. Om die reden bouwde we maatwerk integraties met de Hubspot CRM.

Uitdaging

Marketingstrategie

SODAQ is wereldleider op het gebied van IoT (Internet of Things) en heeft als missie om de volledige sector te voorzien van duurzame energie en technologie zonder batterijen en accu’s. In 2050 worden in totaal 100 miljard verbonden slimme apparaten verwacht. Deze apparaten zouden ongeveer 500 olympische zwembaden per jaar vullen met AA-batterijen. SODAQ wil deze apparaten slimmer van stroom voorzien. Met van de overvloed aan energie om ons heen, terwijl het apparaat extreem weinig stroom verbruikt. ​​Om hun missie sterk onder de aandacht te brengen werd er aan het team van dusver gevraagd of wij wilde meedenken het de online marketing strategie.

Webdesign

Het WordPress CMS werd verkozen als basis door het team van SODAQ in Hilversum. Daarnaast werden er koppelingen gemaakt met het Hubspot CRM-systeem, die voor een verbeterde lead generation moet zorgen.|

UI/UX

Om voor de beste user experience te zorgen werden binnen verschillende Buyer Persona’s interviews afgenomen tijdens de ontwerpfase van de website. Op deze manier konden we middels gevalideerde afwegingen keuzes maken over de structuur, inhoud en visuele vormgeving van de nieuwe website. Uiteindelijk werd de gehele user interface ontwikkelt op iteratieve basis, om zo de potentiële en uiteindelijke klant constant mee te nemen in het proces.

Webdevelopment

Nadat de voornaamste en belangrijkste keuzes omtrent UX / UI werden gemaakt kon de website ontwikkelt worden op de WordPress CMS. Het marketingteam van SODAQ gaf al vrij snel in het proces aan dat zij graag nadien de mogelijkheid zouden willen behouden om naast tekstuele veranderingen ook zelf in staat wilden zijn om visuele elementen aan te passen. Om deze reden hebben wij een visuele editor geïmplementeerd in de op maat gemaakte templates, waardoor het marketingteam eenvoudig zelf de regie kan nemen.

 
				
					// IoT developer life cycle

while (me.isAlive())

{
    $me.eat();
    me.sleap();
    $me.code();
}
				
			
Grafisch ontwerp

SODAQ’s marketingteam heeft veel aandacht besteed aan het merkverhaal en daarbij behorende brand book, het was aan ons om binnen het gestelde kader de grenzen op te zoeken en innovatie te brengen. We gebruikten de elementen die ontwikkeld waren en breidde deze uit waar nodig. Het resulteerde in een wat gedurfde aanpak die voor positieve reacties zorgde bij de geïnterviewde.

Animaties

Om processen achter de producten van SODAQ te verduidelijken, ontwikkelde wij een aantal animaties die in een enkele oogopslag duidelijk moeten maken waar het product voor dient. Dit geeft naast de informatie ook een meer dynamische uitstraling aan de website.

Contactformulier

Meer weten over onze werkwijze? Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2022 dusver