Vijf marathons in vijf dagen voor Nepalees goed doel

In een ongeëvenaarde test van uithoudingsvermogen en vastberadenheid, bereiden de Amersfoortse vrienden Sebastian Smeenk en Freek Diets zich voor om vanaf woensdag 22 mei vijf marathons te lopen over vijf opeenvolgende dagen. Deze uitdagende marathonreeks vindt niet plaats op de vlakke paden van Nederland, maar in de ruige, adembenemende landschappen van Nepal. Het doel van hun missie is even nobel als het uitdagend is: een substantiële bijdrage leveren aan het Disabled Rehabilitation Centre in Nepal, een centrum dat ondersteuning biedt aan kinderen met fysieke beperkingen.
By

Sebastian, medeoprichter van het digitale marketingbureau Dusver, vindt zijn inspiratie in de heldendaden van avonturiers zoals David Goggins en in het persoonlijke verhaal van zijn neef Michiel, een gepassioneerde bergbeklimmer wiens dromen abrupt eindigden door zijn vroegtijdige overlijden aan leukemie. “Michiel heeft mij de waarde van vastberadenheid en het nastreven van dromen bijgebracht. Deze extreme uitdaging is een manier om zijn geest levend te houden en iets terug te geven aan een gemeenschap die ons zo warm heeft ontvangen,” vertelt Sebastian. Hij heeft intensieve maanden in Nepal doorgebracht, waar hij bekende trekkingsroutes voltooide en zich aanpaste aan de hoogte, wat essentieel is voor de voorbereiding op de marathonuitdaging.

IMG 3351
Freek Diets & Sebastian Smeenk trainingsmarathon in Amersfoort

Aan de andere kant brengt Freek, eigenaar van de sportschool Your Own Leader in Amersfoort, een diepgaande expertise in zowel fysieke training als mentale gezondheid. Zijn sportschool, die zich onderscheidt door een sterke nadruk op mentaal welzijn, biedt naast traditionele fysieke trainingen ook yoga- en meditatiesessies aan. “De balans tussen lichaam en geest is cruciaal, vooral wanneer je geconfronteerd wordt met de extreme eisen van vijf marathons in vijf dagen op grote hoogte,” legt Freek uit. Zijn voorbereiding omvatte intensieve trainingen die zijn zowel fysieke als mentale uithoudingsvermogen versterken.

De vriendschap tussen Sebastian en Freek is geworteld in een gedeelde passie voor extreme uitdagingen en filantropie. Door de jaren heen hebben ze samen meerdere marathons en ultramarathons gelopen, en hun gedeelde ervaringen hebben hun band versterkt. Vorig jaar organiseerden ze een expeditie voor een groep ondernemers uit Amersfoort, waarbij ze een spirituele reis door de Nepalese bergen leidden. Deze ervaringen hebben hen niet alleen dichter bij elkaar gebracht, maar ook hun toewijding aan hun goede doelen versterkt.

Een glimlachende blanke man met kort blond haar en een ronde bril, draagt een zwarte coltrui en bespreekt Webdesign Oplossingen. De achtergrond is wazig en de nadruk ligt op zijn vrolijke uitdrukking in een

Sebastian Smeenk

Business developer

“Elke kilometer die we lopen, elke berg die we beklimmen, doen we voor de kinderen van het revalidatiecentrum,” zegt Sebastian. “Het is ons doel om niet alleen financiële middelen te verzamelen, maar ook het bewustzijn te vergroten over de dagelijkse strijd van deze kinderen.” Freek voegt toe: “We hopen dat onze inspanningen anderen zullen inspireren om ook te handelen. Het gaat erom een golf van positieve verandering te creëren, die verder reikt dan onze individuele prestaties.”

De uitdaging die voor hen ligt, is immens, maar het duo is vastberaden om hun grenzen te verleggen en een blijvende impact te maken. “Deze marathons zijn meer dan een fysieke test; ze zijn een symbool van onze inzet en vastberadenheid om iets betekenisvols te bereiken,” merkt Sebastian op. Donaties ter ondersteuning van hun missie kunnen worden gedaan via hun website, waar elke bijdrage rechtstreeks ten goede komt aan het Disabled Rehabilitation Centre.

Zoals Sebastian vaak benadrukt, geïnspireerd door zijn held, David Goggins: “Stay Hard, doorbreek de barrières en ga altijd door.” Dit wordt hun mantra, terwijl ze zich voorbereiden om hun lichamelijke en geestelijke grenzen te verleggen in de hoop een verschil te maken.

NEPAL 52
Fysiek & Mentale Reis Nepal ’23 met Amersfoortse Ondernemers

De reis die voor hen ligt, zal hen voeren door de schilderachtige, maar onverbiddelijke landschappen van de Kathmandu Vallei. Met routes die door steile hellingen en ruwe terreinen kronkelen, staat het duo voor een uitdaging die zowel hun fysieke uithoudingsvermogen als mentale veerkracht op de proef zal stellen. “Elke dag in de bergen zal een test zijn, maar met elke stap komen we dichter bij ons doel om een leven te veranderen,” zegt Freek, die vastberaden is om zowel zijn grenzen als die van Sebastian te verleggen.

Naast de fysieke uitdaging, is er een dieper, persoonlijker element dat Sebastian en Freek drijft. “Dit avontuur is ook een spirituele reis voor ons,” legt Sebastian uit. “In de stilte van de bergen vinden we een moment van bezinning. Het is een kans om na te denken over wat echt belangrijk is in het leven en hoe we als individuen kunnen bijdragen aan een groter geheel.”

De verbinding met Nepal gaat verder dan het landschap en de fysieke uitdagingen. Beiden hebben een bijzondere band met het land en zijn volk ontwikkeld. “De Nepalese gemeenschap heeft ons zoveel gastvrijheid en warmte getoond. Dit project is onze manier om iets terug te geven, om een blijvende impact te hebben op een gemeenschap die ons zoveel geleerd heeft over nederigheid en veerkracht,” voegt Freek toe.

Terwijl de datum van de marathon snel nadert, neemt de intensiteit van hun trainingen toe, maar ook de opwinding en het gevoel van urgentie over hun missie. Ze documenteren hun voorbereidingen, delen updates en roepen hun volgers op om deel te nemen aan hun inspanningen door te doneren of het bewustzijn te helpen vergroten. Elk deel van hun reis wordt zorgvuldig gepland, van de logistiek op het terrein tot de strategieën voor herstel na elke dag van de marathon.

IMG 4715

Dit initiatief is meer dan alleen een uitdaging; het is een manifestatie van hun levensfilosofie. “Het gaat niet alleen om de marathons, maar ook om het tonen van wat mogelijk is als je de grenzen van wat haalbaar is blijft verleggen,” zegt Sebastian. Met de steun van hun gemeenschap, familie en vrienden hopen Sebastian en Freek niet alleen hun fysieke en mentale grenzen te verleggen, maar ook een golf van verandering en positiviteit te inspireren.

“Als wij de uitdagingen kunnen aangaan die ons pad kruisen, hopen we dat anderen geïnspireerd zullen raken om hun eigen barrières te doorbreken en hun dromen na te jagen, hoe onbereikbaar deze ook mogen lijken,” sluit Freek af. Met vastberadenheid en een heldere missie staan Sebastian en Freek op het punt om een reis te beginnen die verder reikt dan de bergen van Nepal – een reis van hoop, inspiratie en transformatie.

📲 Wil je meedoen of meer weten over hoe we constant de norm uitdagen en buitengewone resultaten boeken? Bezoek onze donatiepagina: https://www.doneeractie.nl/extreme-ultra-run-voor-een-weeshuis-in-nepal en neem vandaag nog contact met ons op!

Was dit artikel behulpzaam?

Categorie
Tags
Heb jij een digitale
uitdaging voor ons?

Heb jij een digitale uitdaging voor ons?