BEANY Coffee: Pionieren in Duurzame Koffie Innovatie

BEANY Coffee’s reis was een meeslepend avontuur van duurzame vernieuwing en maatschappelijke verandering. Als interne project van dusver, streefde BEANY ernaar om de koffie-industrie te transformeren met een radicale benadering in design, esthetiek en milieubewustzijn. Deze case study belicht hoe wij een compleet nieuwe, duurzame koffiemerk creëerden, waarbij we elk aspect van branding, UI/UX, grafisch ontwerp en webontwikkeling aanpakten om een unieke en invloedrijke merkervaring te bieden.

Uitdaging

De Uitdaging: Het Creëren van een Revolutionair Duurzaam Koffiemerk

BEANY Coffee, een ambitieus project van dusver, stond voor de immense taak om een geheel nieuwe koffiemerk te creëren in een markt die zowel concurrerend als verzadigd is. De uitdaging was tweeledig: enerzijds het creëren van een duurzaam en transparant koffiemerk dat zich kon onderscheiden in de industrie, en anderzijds het opbouwen van een sterke online aanwezigheid die de unieke waarden van BEANY Coffee communiceert.

De eerste stap in deze uitdaging was het uitvoeren van een grondige merkanalyse en marktonderzoek om de positie van BEANY Coffee in de markt te begrijpen en te bepalen. Dit vereiste een diepgaand inzicht in de doelgroep, concurrentieanalyse en het identificeren van de unieke verkooppunten van BEANY Coffee. Het doel was om een merk te creëren dat niet alleen uitblinkt in kwaliteit, maar ook een verhaal vertelt dat consumenten aanspreekt en aanzet tot actie.

Vervolgens lag de focus op websitecreatie en e-commerce setup. Deze digitale aanwezigheid moest de essentie van BEANY Coffee weerspiegelen, met een gebruiksvriendelijke UI/UX, aantrekkelijk grafisch ontwerp, en een sterke merkverpakking die de kernwaarden van duurzaamheid en transparantie uitstraalt.

Het ontwikkelen van een compleet nieuwe merkidentiteit, inclusief branding, logo-ontwerp en merkverpakking, was cruciaal om BEANY Coffee te positioneren als een pionier in de duurzame koffie-industrie. Dit alles vereiste een creatieve en innovatieve benadering van het dusver-team, waarbij elk detail zorgvuldig werd overwogen om een samenhangend en overtuigend merkverhaal te creëren.

De uitdaging voor BEANY Coffee was niet alleen het betreden van de koffiemarkt, maar ook het transformeren van de industrie door een beweging te leiden die gericht is op duurzaamheid, eerlijkheid en transparantie. Het succes van dit project zou afhangen van de effectiviteit van de geïntegreerde merkstrategie en de digitale aanwezigheid, die samen een nieuw tijdperk in de koffie-industrie zouden inluiden.

homepage case study beany coffee

Oplossing

Innovatie en Duurzaamheid in de Koffie-industrie

Om de uitdagingen van BEANY Coffee te overwinnen, implementeerde dusver een geïntegreerde aanpak, gericht op het creëren van een merk dat even innovatief als duurzaam is. De oplossing begon met de ontwikkeling van een unieke merkidentiteit die de kernwaarden van BEANY weerspiegelde: duurzaamheid, transparantie en eerlijke handel. Dit werd bereikt door een diepgaand onderzoek naar de koffie-industrie en directe samenwerking met boeren om een authentiek verhaal te creëren.

De website- en e-commerceopstelling waren cruciaal voor het online succes van BEANY. Het dusver-team ontwierp een gebruiksvriendelijke website met een geavanceerde UX/UI, die niet alleen de producten effectief presenteerde, maar ook het verhaal en de missie van BEANY naar voren bracht. De webshop werd geoptimaliseerd voor een soepele klantenervaring, van browsen tot aankoop.

Voor de branding en het grafische ontwerp werden moderne, aantrekkelijke visuals ontwikkeld die de unieke aanpak van BEANY benadrukten. Het logo- en verpakkingsontwerp waren gericht op het weerspiegelen van kwaliteit en duurzaamheid, terwijl ze ook een opvallende aanwezigheid op de markt garandeerden.

De strategie voor contentcreatie en online marketing was gericht op het opbouwen van een sterke online aanwezigheid. Door middel van boeiende en educatieve content werden klanten geïnformeerd over de oorsprong van de koffie, de duurzame praktijken en het belang van transparantie in de industrie.

Deze holistische aanpak zorgde ervoor dat BEANY Coffee niet alleen een product aanbood, maar ook een beweging leidde die consumenten inspireerde om bewuster te kiezen. Met deze oplossingen zette BEANY een stap naar een duurzamere koffie-industrie en versterkte het zijn positie als een innovatief en verantwoordelijk merk.

image case study beany coffee scaled

Het project in
Cijfers


De reis van BEANY Coffee liet zowel opmerkelijke successen als leerrijke uitdagingen zien. Aanvankelijk leidde de lancering tot een toename in websiteverkeer en verkoop, wat de marktontvankelijkheid voor het duurzame en transparante koffiemerk aantoonde. De sterke branding en unieke marketingstrategieën verbeterden de merkidentiteit aanzienlijk. Echter, stijgende leverancierskosten, vooral door hoge verzendkosten, leidden tot onhoudbare consumentenprijzen, waardoor het project voortijdig werd beëindigd. Desondanks leverde de actieve periode van BEANY waardevolle inzichten op over het potentieel van duurzame koffiemerken, en dient het als inspiratie en leerbron voor toekomstige duurzame ondernemingen.

Bezoekersaantallen

Na de lancering van BEANY Coffee zagen we een aanzienlijke toename in webverkeer, wat hielp bij het versterken van de merkbekendheid.

Merkbekendheid

De nieuwe branding en marketingstrategieën hebben effectief bijgedragen aan het vergroten van de zichtbaarheid van het BEANY-merk.

Conversie

Dankzij de efficiënte e-commerce setup en een aantrekkelijke webshop ervoer BEANY een significante stijging in online verkopen.

Klantbetrokkenheid

Gerichte sociale media campagnes resulteerden in verhoogde betrokkenheid en een groter volgersaantal, wat bijdroeg aan de vorming van een loyale klantenbasis.

Duurzaamheid

BEANY Coffee’s focus op duurzaamheid had een positieve invloed op het milieu, door directe samenwerking en lokale branding van koffiebonen alsmede duurzame verpakkingen.

Maatschappelijke impact

BEANY Coffee’s focus op ethische handelspraktijken had een positieve invloed op de maatschappij, middels direct trading met koffieboeren.

Meer weten?

sebastian smeenk pf

Sebastian Smeenk

Business developer

Impactvolle Prestaties

Ontdek de hoogtepunten van ons technologisch vakmanschap: krachtige projecten met aantoonbare resultaten. Bij dusver brengen wij innovatie tot leven – we zetten niet alleen merken op de kaart, we verhogen hun digitale invloed met aanzienlijke cijfers. Onze portfolio spreekt voor zich: van explosieve groei in bezoekersaantallen tot indrukwekkende conversie via gerichte campagnes. Met slimme strategieën en geavanceerde technologieën realiseren we ambitieuze doelstellingen. Beleef de kracht van dusver: waar elke klik telt en elke strategie succes oogst.

Partners in innovatie Ontmoet onze klantenkring

15

+

jaar ervaring

25

+

onze klanten

Doe inspiratie op bij de voorlopers die met ons nieuwe hoogten hebben bereikt – jouw volgende doorbraak begint hier.

Embark on a Journey Through
the Digital Marketing Universe?

Embark on a Journey Through the Digital Marketing Universe?