Rock City Brewing project

Het Smaakvolle Digitale Avontuur van Rock City Brewing

Duik in de digitale transformatie van Rock City Brewing, een brouwerij die bekend staat om haar avontuurlijke en smaakvolle bieren. Met dusver aan het roer van de UI/UX-herontwerp en websiteontwikkeling, onderging de online aanwezigheid van Rock City Brewing een grondige metamorfose. Deze case study belicht hoe de herziene webshop en website het unieke karakter van Rock City Brewing bieren en hun brouwcultuur beter tot uitdrukking brengen, resulterend in verbeterde gebruikerservaring en aanzienlijke groei in online betrokkenheid, zoals blijkt uit Google Analytics.

Uitdaging

Brouwen van Digitale Uniekheid in een Verzadigde Markt

Rock City Brewing, gevestigd in het hart van Amersfoort, staat bekend om zijn eigenzinnige en bekroonde ambachtelijke bieren. In een competitieve biermarkt moest Rock City Brewing zich onderscheiden door niet alleen de kwaliteit van hun brouwsels, maar ook hun digitale aanwezigheid. De uitdaging was om hun unieke bierervaring en passie voor innovatie online te vertalen, zodat ze een diepere indruk konden maken op de bierliefhebbers in Europa.

Met hun bekroonde craftbieren en een visie om een avontuurlijke biercultuur te promoten, lag de focus op het creëren van een website die zowel hun merkidentiteit als hun bekroonde brouwkunst tot leven zou brengen. De sleutel lag in het ontwikkelen van een UI/UX-ontwerp dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk was, maar ook de unieke verhalen en smaken van hun bieren onder de aandacht bracht. Dit vereiste een diepgaand begrip van de ambachtelijke biermarkt en de mogelijkheid om de essentie van Rock City Brewing’s ambacht in een digitaal formaat te gieten.

De uitdaging werd nog groter door de noodzaak om op te vallen in een markt vol gevestigde en nieuwe spelers. Rock City Brewing wilde niet alleen een online winkel zijn, maar ook een digitaal platform dat de geest van ambachtelijk bier ademt. Dit betekende het ontwikkelen van een online ervaring die klanten zou verleiden, informeren en een gevoel van gemeenschap rond hun biermerk zou creëren. dusver stond voor de taak om deze ambities te realiseren en Rock City Brewing te helpen een prominente digitale voetafdruk in de bierindustrie te zetten.

Een website met het squeezerbier van Rock City Brewing. de linkerkant toont een close-up van een bierfles met een donker etiket, terwijl de rechterkant, in levendig geel, bierdetails weergeeft: abv 3,5%, ibu 15, kleur 6, met een knop "nu kopen".

Oplossing

Het vormgeven van Rock City's Digitale Smaakrevolutie

De oplossing voor de digitale uitdagingen van Rock City Brewing was een holistische aanpak, gericht op het naadloos samenvoegen van hun ambachtelijke bieridentiteit met een moderne digitale ervaring. Dusver nam de leiding in het herontwerpen van de website en webshop, met een sterke focus op UI/UX-design om een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke online omgeving te creëren. Dit betekende het creëren van een visueel aantrekkelijke website die de unieke kenmerken van Rock City Brewing’s bieren en hun brouwproces op de voorgrond plaatst.

De nieuwe website werd ontworpen om de unieke, avontuurlijke geest van Rock City Brewing te belichamen, waarbij elke pagina en elk element werd ontworpen om de verhalen achter hun bieren en de passie van hun brouwteam over te brengen. Belangrijk was ook de integratie van een gebruiksvriendelijke webshop, waar klanten gemakkelijk door het diverse aanbod aan bieren konden navigeren en aankopen konden doen. De combinatie van aantrekkelijke visuals, boeiende content en een naadloze gebruikerservaring hielp bij het versterken van het merkimago van Rock City Brewing als een pionier in de ambachtelijke biermarkt.

Daarnaast werd aandacht besteed aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) om de online vindbaarheid te verbeteren en meer verkeer naar de website te trekken. dusver werkte samen met Rock City Brewing om hun digitale marketingstrategie te verfijnen, met een focus op het bereiken van een breder publiek en het stimuleren van de online verkoop. Het resultaat was een toegenomen zichtbaarheid in zoekmachines en een groei in online verkoop, waardoor Rock City Brewing zich sterker kon positioneren in de concurrerende ambachtelijke biermarkt.

Deze afbeelding is een screenshot van een webpagina waarop verschillende ambachtelijke bierflessen in verschillende ontwerpen en kleuren worden weergegeven. het middelpunt is een gedetailleerde beschrijving van een bier genaamd "squeezer", waarbij specificaties zoals het alcoholgehalte zichtbaar zijn. de achtergrond is donker met een nette, moderne lay-out.

Het project in
Cijfers

De herziene website en webshop van Rock City Brewing, onder handen genomen door dusver, hebben een significante impact gehad sinds de lancering. Met een geoptimaliseerde UI/UX en een frisse digitale strategie zagen we aanzienlijke verbeteringen in zowel de gebruikerservaring als de online prestaties. De cijfers spreken voor zich: een opmerkelijke toename in websitebezoekers, een verbeterde betrokkenheidstijd, en een verhoging van de totale online omzet. Deze verbeteringen reflecteren niet alleen de aantrekkelijkheid van Rock City Brewing’s digitale aanwezigheid maar onderstrepen ook het succes van hun unieke bierervaring in de digitale ruimte.

Bezoekersaantallen

Een indrukwekkende stijging in websitebezoekers, wat wijst op een succesvolle digitale vernieuwing.

k
9.4

Betrokkenheidstijd

Een verbeterde gemiddelde betrokkenheidstijd per gebruiker, wat duidt op een boeiende gebruikerservaring

1.09

Online omzet

Een aanzienlijke stijging in totale online omzet, wat de effectiviteit van de vernieuwde webshop illustreert.

k
6.7

Nieuwe Gebruikers

Een substantiële groei in het aantal nieuwe gebruikers, wat de uitbreiding van het klantenbereik aantoont.”

k
10

Actieve Gebruikers

Een toename in actieve gebruikers in 30 dagen, die de aantrekkelijkheid van de site en betrokkenheid weerspiegelt.

k
2.8

Conversies

Een indrukwekkend aantal conversies via het webplatform, wat wijst op effectieve klantinteracties.

650

Meer weten?

Een glimlachende blanke man met kort blond haar en een ronde bril, draagt een zwarte coltrui en bespreekt Webdesign Oplossingen. De achtergrond is wazig en de nadruk ligt op zijn vrolijke uitdrukking in een

Sebastian Smeenk

Business developer

Impactvolle Prestaties

Ontdek de hoogtepunten van ons technologisch vakmanschap: krachtige projecten met aantoonbare resultaten. Bij dusver brengen wij innovatie tot leven – we zetten niet alleen merken op de kaart, we verhogen hun digitale invloed met aanzienlijke cijfers. Onze portfolio spreekt voor zich: van explosieve groei in bezoekersaantallen tot indrukwekkende conversie via gerichte campagnes. Met slimme strategieën en geavanceerde technologieën realiseren we ambitieuze doelstellingen. Beleef de kracht van dusver: waar elke klik telt en elke strategie succes oogst.

Partners in innovatie Ontmoet onze klantenkring

15

+

jaar ervaring

25

+

onze klanten

Doe inspiratie op bij de voorlopers die met ons nieuwe hoogten hebben bereikt – jouw volgende doorbraak begint hier.

Embark on a Journey Through
the Digital Marketing Universe?

Embark on a Journey Through the Digital Marketing Universe?